Taina Sfantului Maslu la Manastirea Inaltarii Sfintei Cruci

 

Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Sfânta Cruce din Mono

Vineri, 8 decembrie 2017, a fost o zi de mare încărcătură spirituală la M-rea Sfânta Cruce din Mono, întrucât s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

Slujba Sfântului Maslu a început la ora 19.00 și a fost oficiată de patru preoți, dintre care amintim pe Preacuviosul Ieromonah Paisie, egumenul mănăstirii, Preacucernicul Părinte Gheorghe de la Parohia ,,Sfântul Apostol Andrei’’ din Mississauga, Preacucernicul Părinte Vasile de la Parohia ,,Toti Sfinții’’ din Toronto și Preacucernicul Părinte Iulian Stoica de la Parohia ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel’’din Kitchener.

La sfârșit, Părintele Iulian a ținut un cuvânt de învățătură prin care a subliniat importanța Sfântului Maslu în viața credincioșilor, ca fiind lucrarea sfântă prin care cei bolnavi, fie trupește sau sufletește, prin ungerea cu untdelemn sfințit, capătă în chip tainic vindecare sau ușurare a suferințelor, întărire sufletească și putere pentru a trece mai ușor peste încercările vieții. Totodată, Părintele Iulian a îndemnat ca fiecare credincios să sporească cât mai mult în rugăciune, mai ales în această perioadă de post dinaintea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

După săvârșirea Sfântului Maslu, toți cei prezenți au putut să-și împărtășească bucuria la o agapă frățească, pregătită cu mult suflet de câteva familii apropiate mănăstirii.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, Taina Sfântului Maslu se va săvârși de acum înainte în fiecare lună.