Întâlnire duhovnicească cu tinerii ortodocși

Întâlnire duhovnicească cu tinerii ortodocși la Mănăstirea Înãlțãrii Sfintei Cruci

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioan Casian, sâmbătă, 9 decembrie 2017, mănăstirea Înãțarea Sf. Cruci a găzduit cea de-a doua întâlnire cu tinerii ortodocși români din Provincia Ontario. Întâlnirea a avut ca tematică ,,Bucuria de a fi tânăr”, iar scopul principal a fost acela de a împărtăși unul altuia bucuria tinereții în sânul Bisericii.

Întâlnirea a început la ora 14:30 și au fost prezenți doisprezece tineri cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, care au discutat între ei și s-au putut bucura împreună de fiecare activitate. Împodobirea bradului a fost un moment emoționant pentru toți. În armonia colindelor, tinerii au cântat, au pus suflet și zâmbet pe fiecare cetină de brad și au creat o adevărată atmosferă de sărbătoare.

De asemenea, tinerii au participat și la câteva jocuri de cunoaștere cu tema ,,Bucuria tânărului în perioada Praznicului Nașterii Domnului’’, activitate coordonată de Mădălina Gherzan și Ioana Gheorghiu. Tot în cadrul acestei întâlniri, Alexandru Dolhescu le-a vorbit celor prezenți despre ,,Datinile de Crăciun’’, iar ieromonahul Paisie Buhnilă, gazda întâlnirii de la Mănăstirea Înãlțãrii Sfintei Cruci, a prezentat ,,Simbolistica Icoanei Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos’’.

La ora 18:00, cu toții au luat parte la slujba Vecerniei Mari, iar la ora 19:00 s-a servit cina.

La plecare, tinerii au mărturisit că întâlnirea a fost un adevărat moment de îmbogãțire sufletescã, de dobândire de noi cunoștinte, de cunoaștere și de închegare de noi prietenii.